Zuinige en slimme productiemachines, een stap naar een duurzame industrie

De focus van bedrijven ligt alsmaar meer op duurzaamheid, uit zowel economisch als ecologisch perspectief. Duurzaam produceren is uiteraard beter voor het milieu. Voor grofweg een derde van de CO2 uitstoot in ons kikkerlandje is de industrie verantwoordelijk, en inmiddels weten we allemaal wel dat de uitstoot verminder moet gaan worden om klimaatverandering tegen te gaan. Nieuwe en oude klimaatdoelstellingen ogen op een halvering van alle broeikasgas emissies in 2030, waar in 2050 deze geheel neutraal moet gaan zijn. Daarnaast is duurzaam produceren vaak ook zuinig en slim produceren, wat veel geld kan besparen en zelfs op kan leveren. Energietransitie binnen de energie gaat niet zo simpel als in een huishouden, en er komt veel bij kijken. Vak zonnepanelen op het dak tot duurzame grondstofleveranciers. Slimme en zuinige productiemachines zoals de ICON 3 markeerlaser van Koenig & Bauer. 

Koenig en Bauer staat bekend om de simplistische en intuïtieve besturingssystemen, welke aangepast kunnen worden om zoveel mogelijk aan te sluiten op het soort gebruik. Ook de iCON lasermachine beschikt over deze systemen. Tevens door inzichtelijke real time informatie over de productie kunnen er tijdig aanpassingen gedaan worden en problemen worden verholpen. Dit scheelt afval en tijd. Doordat er geen afval geproduceerd wordt door de laser, hoeven potentieel schadelijke restproducten niet gerecycled te worden. Efficiëntiestatistieken geven een overzicht over de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en uitvaltijd van de laser. U bent dus altijd op de hoogte van de staat van de laser. De laser marker beschikt over een onderhoudsvrije technologie wat zowel het milieu als kosten bespaart. 

Een serviceteam van Koenig & Bauer staat u 27/4 te woord voor ondersteuning, of u nou in het bezit bent van een van hun producten of niet. Het bedrijf heeft belangstelling en zorg voor al haar (potentiële) klanten.