Mooie materialen voor een luxe badkamer

Niet alleen het ontwerp, maar ook de materialen zelf zorgen ervoor dat luxe badkamers er geweldig uitzien. Het zijn de materialen die je gebruikt die ervoor zorgen dat je badkamer zowel de uitstraling als het gevoel van premium kwaliteit krijgt. Je kunt kiezen uit een enorm scala aan materialen om te gebruiken voor luxe badkamers. De twee populaire materialen die in de meeste luxe badkamers worden gebruikt, zijn natuursteen en hardhout. Je kunt het gebruiken voor de vloer, muren, plafond, wastafels en badkamer tafels. Hoe hoger de kwaliteit van de materialen die je gebruikt, hoe luxer je badkamer eruit zal zien. Zorg er echter voor dat je je uitgaven in de gaten houdt. Dat komt omdat sommige van deze materialen erg duur kunnen worden, vooral met natuursteen en hardhout.

Natuursteen

Natuursteen is een duurzaam en zeer, maar erg duur, stijlvol materiaal dat je kunt gebruiken voor badkamervloeren. Natuursteen is ook waterdicht, daarom zijn badkamers er perfect voor. Door de selectie van verschillende natuurstenen kun je kiezen uit verschillende soorten kleuren en patronen. Je kunt natuursteen krijgen zoals marmer, graniet, kwartsiet, speksteen, onyx en nog veel meer. Houd er wel rekening mee dat natuursteen een beetje onderhoud nodig heeft. De beste manier om de stevigheid te vergroten en de kwaliteit te behouden, is door het goed te plaatsen, bij voorkeur door een vakman. Natuurstenen worden meestal gemaakt van natuurlijke gebeurtenissen en worden eenvoudig gewonnen zodra het proces is voltooid, daarom kan het erg duur zijn.

Hardhout

Hardhout is een ander veelzijdig materiaal van hoge kwaliteit dat je voor je badkamer kunt gebruiken. Hoewel hout niet echt geweldig is voor een natte omgeving, kun je bepaalde coatings en behandelingen toepassen. Op deze manier kan hij omgaan met de omgeving van badkamers die meestal vochtig zijn. Het mooie van hardhout is dat het gemakkelijk kan worden gevormd tot alles wat je maar wilt. Het is gemakkelijk schoon te maken en is eigenlijk hygiƫnischer omdat het niet vatbaar is voor vuil en aanslag, in tegenstelling tot tegels of linoleum. Hardhout is ook erg hard en komt van loofbomen en is daarom aanzienlijk duurder dan andere houtsoorten.