Een industriële woonkamer inrichten? 4 tips!

De industriële woonstijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Met zijn ruwe randjes, stoere materialen en minimalistische uitstraling, heeft deze stijl een unieke charme die veel mensen aanspreekt. Wil jij ook zo’n stoere industriële woonkamer creëren? In dit artikel geven we 4 tips om jouw woonkamer in te richten in industriële stijl, waaronder een cementdekvloer van solidfloors.nl. Lees snel verder en laat je inspireren!

Cementdekvloeren voor een robuuste uitstraling

In een industriële woonkamer speelt de vloer een belangrijke rol. Een goede keuze is een cementdekvloer, omdat deze zorgt voor een robuuste uitstraling. De ruwe en stoere look van deze vloer past perfect bij de industriële stijl. Het leggen van cementdekvloeren kun je beter overlaten aan een professional. En wat zo mooi is aan cementdekvloeren, is dat je ze in verschillende kleuren kunt laten gieten. Denk aan grijs, beige of zelfs donkerblauw. Door de vloer te combineren met een zacht kleed, creëer je een prachtig contrast tussen ruw en zacht. Voeg daar nog enkele grote planten aan toe en je industriële woonkamer komt echt tot leven!

Industriële meubels met een vintage twist

Bij een industriële woonkamer horen natuurlijk ook meubels. Het is een goed idee om meubels te kiezen die een industriële uitstraling hebben, zoals een stevige metalen kast of een bank met een vintage leren look. Met deze meubels geef je je woonkamer direct een stoere touch. Je kunt ze tevens combineren met vintage accessoires, zoals oude fabriekslampen of metalen kisten. Het mixen van oud en nieuw zorgt voor een interessant contrast en geeft je woonkamer karakter.

Ruwe bakstenen muren voor een authentieke look

Wil je echt een opvallende indruk maken met je industriële woonkamer? Dan moet je misschien een ruwe bakstenen muur creëren. Dit is dé ultieme blikvanger in een industriële inrichting. Laat een muur in je woonkamer onbedekt en behandel de bakstenen niet met stucwerk. Op die manier behoud je de authentieke look en feel van de bakstenen. Een bakstenen muur voegt direct karakter toe aan je woonkamer en geeft de ruimte textuur. Om het geheel af te maken, kun je het combineren met metalen elementen en donkere kleuren voor een extra stoere uitstraling.

Industriële verlichting voor de juiste sfeer

Om de gewenste ambiance te bereiken, is het een goed idee om te kiezen voor industriële verlichting. Denk aan grote hanglampen met metalen details of stoere industriële spots aan het plafond. Deze vormen van verlichting bieden niet alleen voldoende licht, maar dienen ook als echte blikvangers in je woonkamer. Door te spelen met verschillende lichtbronnen en dimmers, kun je de sfeer in de woonkamer aanpassen aan verschillende gelegenheden. Ben je geïnspireerd geraakt en heb je besloten om een cementdekvloer te leggen? Neem dan contact op met een vloerenlegger die jou hierbij kan helpen. Veel succes!