De voordelen van een appartement huren in Nijmegen

Als je volwassen wordt zijn er allerlei zaken waar je ineens rekening mee moet houden. Je moet je eigen rekeningen betalen, je moet een zorgverzekering regelen en op een gegeven moment is het ook tijd om uit huis te gaan. Maar wat doe je dan? Ga je een appartement huren in Nijmegen of heb je al een vaste baan en veel gespaard en koop je een huis? In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van een appartement huren en over het wonen in de gezellige stad Nijmegen.

Kopen of huren?

Een huis kopen is uiteraard niet voor iedereen weggelegd, al helemaal niet met de woningmarkt van 2021. De prijzen zijn ontzettend hoog, er is veel vraag en weinig aanbod en er wordt overal overboden. Maar waarom zou je eigenlijk gaan kopen en kun je niet beter gaan huren? Hier een aantal van de voor- en nadelen van huren.

Als huurder kom je soms in aanmerking voor huurtoeslag. Dit bedrag is voor veel mensen een welkome bijdrage, het helpt je iedere maand net een beetje mee. Daarnaast is een voordeel van het huren van een appartement of huis dat je wettelijke huurbescherming hebt, hierdoor kan de verhuurder niet zomaar een huurcontract opzeggen, dat geeft jou een beetje extra zekerheid.

Een nadeel van een huis of appartement huren is dat het vaak weinig ruimte biedt voor verbouwingen of aanpassingen aan het huis. Ook is er een mogelijkheid dat de huurprijs jaarlijks omhoog gaat, als je salaris niet hetzelfde doet kan dit uiteindelijk problematisch worden.

Wonen in Nijmegen 

Zoals alles heeft een appartement huren zijn voor- en zijn nadelen. Maar als je dan ergens een appartement wilt huren is Nijmegen een hele leuke plek om dat te doen. Nijmegen is niet alleen heel leuk voor studenten maar ook voor jonge gezinnen of oudere koppels. Nijmegen is officieel een dorp, dit betekent dat je ook de gezelligheid en gemoedelijkheid van een dorp hebt maar wel met de faciliteiten van een stad.

Ook ligt Nijmegen op een mooie locatie, het ligt vlak onder de Waal en er zijn mooie natuurgebieden in de buurt te vinden. Zo kun je op je vrije zondag dichtbij huis genieten van al het moois dat Nijmegen te bieden heeft.