slaapkamer gordijnen

Als je nieuwe gordijnen voor je slaapkamer gaat kiezen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk dat ze er goed uitzien en passen bij je interieurstijl, maar misschien nog belangrijker is of ze aan kracht inboeten en in welke mate. De mate van occlusie wordt uitgedrukt in een percentage. Een gordijn kan bijvoorbeeld 75% van het daglicht blokkeren, maar het kan ook 95% van het licht blokkeren en zelfs 100% verduisterend! Let hier dus goed op bij het maken van uw keuze. Als je je kamer op een unieke manier wilt verduisteren, bestel dan gordijnen met plooien in plaats van ringen. Door de ringen kan er nog zonlicht de kamer binnenkomen.

Blackout gordijnen voor in de slaapkamer

Licht blokkerende stoffen, ook wel blackout stoffen genoemd, zorgen voor een volledige licht blokkering. Ze blokkeren 100% van het licht dankzij een lichtblokkerende coating op de achterkant van de stof. Licht blokkerende stoffen zijn handig in kamers die erg donker moeten zijn, zoals slaapkamers. Ze zijn meestal ook goedkoper omdat je de gordijnen niet hoeft te lijnen. bekijk hier slaapkamer gordijnen

verduisterende rolgordijnen voor in de slaapkamer

Het meest gekozen product in de categorie verduisterende gordijnen zijn rolgordijnen. Wanneer de rolgordijnen stroom verliezen, wordt het gordijn voorzien van 100% lichtblokkerende stof. Voor de achterkant heb je twee keuzes: Een hittebestendige witte achterkant of dezelfde kleur als de voorkant. Kies voor een optimale verduistering voor rolgordijnen met zijgeleiders. Deze sluiten ook de zijkanten van de stof af. Hierdoor komt er geen licht via de zijkanten naar binnen.

Rolgordijnen kopen

Dim out gordijnen als blackout gordijnen te donker voor je zijn

Dim out gordijnen verduisteren de kamer, maar niet 100%. Onze dim out gordijnen zijn voor ongeveer 80% lichtdicht, wat betekent dat slechts 20% van het licht door de stof gaat. De stoffen zijn zacht, hebben een mooie glans en creƫren veel ruimte. Op maat gemaakt tot 1000 cm breed en 460 cm hoog.